vineri, 22 iunie 2012

Coulthard a prins o minge de golf la 200 km/h

David Coulthard a intrat în Guinness Book datorită unui record insolit: la volanul unei maşini care rula cu aproape 200 km/h, el a prins o minge de golf lovită de jucătorul profesionist Jack Shepherd.




Deşi poate părea uimitoare, secvenţa, difuzată pe internet în cadrul unei campanii publicitare desfăşurate de Mercedes - Marea Britanie, nu este trucată. În ea se vede fostul pilot de Formula 1 (13 victorii în campionatul de Formula 1, vice-campion mondial în 2001) participând la o experienţă inedită: Jack Shepherd, jucător profesionist englez de 21 de ani, loveşte o minge de golf cu toată puterea, iar Coulthard rulează în mare viteză la volanul unui Mercedes SLS AMG Roadster.

După o cursă de urmărire pe pista aeroportului Dunsfold din Surrey (sud-estul Angliei), scoţianul de 41 de ani reuşeşte să prindă mingea din habitaclul maşinii. Coulthard a avut nevoie de două încercări ca să reuşească această performanţă, după cum se poate vedea în versiunea lungă a videoclipului.

Recordul a fost înregistrat pe 30 mai, fiind validat de oficiali ai Guinness Book. De când a fost lovită, până la aterizarea în Mercedes, mingea de golf a parcurs 275 m, cu o viteză maximă măsurată de 286 km/h, în timp ce Mercedesul SLS AMG Roadster a mers cu 193 km/h.

Acest record mondial este unul din cele mai neobişnuite cereri pe care le-am primit ca să realizez o performanţă cu maşina', a spus atunci David Coulthard. Maşina din spotul publicitar costă 200.000 euro şi are un motor V8 6.2. Ajunge la 100 km/h în 3,8 secunde şi are o viteză maximă de 317 km/h, limitată electronic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu