luni, 23 aprilie 2012

Volkswagen prelungeşte cu 25 de ani parteneriatul cu grupul chinez FAW

Grupul auto Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, a anunţat luni prelungirea cu 25 de ani a parteneriatului său cu constructorul auto chinez FAW, China First Automobile Group.
FAW şi Volkswagen sunt aliaţi din anul 1991 într-o societate mixtă care deţine facilităţi de producţie la Changchun şi Dalian (nord-estul Chinei) precum şi la Chengdu (centrul Chinei). În viitor cei doi parteneri se vor concentra pe proiectele de autovehicule electrice, dezvoltarea de noi produse şi servicii financiare, a precizat Volkswagen într-un comunicat publicat cu ocazia vizitei premierului chinez Wen Jiabao la sediul VW.

De asemenea, Volkswagen a anunţat luni că împreună cu celălalt partener chinez, SAIC Motor Corp., va investi 170 milioane de euro pentru a construi o nouă uzină la Urumqi, în provincia chineză Xinjiang. Facilitatea de producţie va avea o capacitate de 50.000 de vehicule pe an începând din 2015.

Anul trecut Volkswagen a vândut aproape 8,3 milioane vehicule şi a devansat Toyota pentru a deveni al doilea mare constructor auto din lume după grupul american General Motors Corp. China este cea mai mare piaţă pentru grupul Volkswagen, care pe lângă VW mai include şi mărcile Audi, Bentley şi Skoda. În 2011 grupul geman a vândut 2,26 milioane vehicule pe piaţa din China, iar în primul trimestru al acestui an a vândut 633.000 de unităţi, în creştere cu 15,6% în ritm anual.

Volkswagen are un program de investiţii în valoare de 14 miliarde de euro pentru China până în 2016. În cadrul acestui program grupul german a demarat deja lucrările la alte două facilităţi de producţie: una la Foshan (sudul Chinei) şi cealaltă la Yizheng (în apropiere de Shanghai). Ambele uzine ar urma să devină operaţionale începând din 2013.
Sursa: Agerpres

Un comentariu: