marți, 1 mai 2012

Renault vrea sa deschida o fabrica si in Algeria

Grupul francez Renault, din care face parte și Dacia, pare a fi în pragul semnării unui acord cu autoritățile algeriene privind construirea unei uzine care să asambleze modele Dacia.
De luni bune francezii de la Renault încearcă să ajungă la o înțelegere cu autoritățile algeriene pentru a construi o uzină în care să asambleze mașini. „Semnarea unui acord ar putea avea loc în luna mai”, a declarat pentru ANE o sursă apropiată negocierilor care a refuzat să își facă public numele din cauza caracterului „sensibil” al negocierilor. Despre potențiala investiție a grupului din Hexagon în Algeria se vorbește de mai bine de un an însă nimic nu a fost confirmat oficial până acum. Cu toate acestea, la inaugurarea fabricii de la Tanger, din Maroc, unde este produs modelul Dacia Lodgy, Carlos Ghosn, șeful Alianței Renault-Nissan, a menționat că există discuții cu guvernul algerian.
O nouă investiție Renault în nordul Africii poate părea cel puțin ciudată având în vedere că uzina din Maroc are capacitatea de a furniza mașini atât în Europa cât și în zona menționată. Cu toate acestea, divergențele dintre Algeria și Maroc fac în acest moment imposibil un acord comercial care să permită importul de mașini din statul vecin. Și, cum Algeria are în prezent o piață de circa 400.000 de mașini iar analiștii estimează o creștere accelerată în următorii ani, o investiție poate fi destul de profitabilă. Mai ales că șeful Renault a declarat recent că piața din Africa are un potențial enorm, neexploatat deocamdată.

Sursa: Capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu