vineri, 6 ianuarie 2012

Volkswagen contruieste o fabrica in China

Grupul german Volkswagen AG, cel mai mare constructor auto european, a anunţat vineri că a semnat un acord pentru construcţia unei noi uzine în China, ţară unde Volkswagen a demarat deja lucrările la alte două facilităţi de producţie, transmite AFP.
Noua uzină ar urma să fie construită la Ningbo, un oraş portuar din estul Chinei, va avea o capacitate de producţie de aproximativ 300.000 de vehicule anual şi ar urma să fie gata până în 2014.

'China a devenit una din cele mai mari şi cele mai importante pieţe pentru Volkswagen Group. Prin programul nostru de investiţii fără precedent intenţionăm să ne creştem capacităţile din China la trei milioane de vehicule pe an până în 2014', a declarat directorul Volkswagen China, Karl-Thomas Neumann.

Uzina de la Ningbo face parte dintr-un program de investiţii în valoare de 14 miliarde de euro pe care Volkswagen îl are în vedere pentru China până în 2016. În cadrul acestui program grupul german a demarat deja lucrările la alte două facilităţi de producţie: una la Foshan (sudul Chinei) şi cealaltă la Yizheng (în apropiere de Shanghai). Ambele uzine ar urma să devină operaţionale începând din 2013.

În prezent, grupul Volkswagen are nouă uzine în China împreună cu partenerii locali FAW şi SVW, uzine care produc peste 20 de modele de automobile mărcile Volkswagen, Audi şi Skoda.

Volkswagen a anunţat că în 2011 a vândut un număr record de 5,1 milioane de autovehicule în întreaga lume, în creştere cu 13,1% comparativ cu 2010. Europa şi China au fost cele mai mari pieţe ale Volkswagen, cu 1,72 milioane unităţi vândute pe fiecare din aceste pieţe.

Grupul auto german vrea să devanseze liderul mondial Toyota până în 2018, când ar urma să comercializeze 10 milioane de autovehicule anual.
 Sursa:Capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu